Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Bästa Fitbit 2023: Jämförelse mellan alla modeller

Bästa Fitbit 2023: Jämförelse mellan alla modeller

Det finns ett sådant urval av Fitbit-smartklockor och aktivitetsarmband idag att det kan kännas överväldigande att välja rätt enhet. Det är därför vi har skapat den här artikeln för att försöka jämföra Fitbit-modeller åt er läsare.

Fitbit Sense 2 och Charge 5 har nått en annan nivå av funktioner och hälsospårning med EKG och avancerad stressövervakning ombord, så nu handlar det om hur mycket data du vill samla in.

Fitbits enheter sträcker sig från enkel steg- och sömnspårning (Fitbit Inspire 3) till fullständig övervakning av din hjärtfrekvens, sömnstadier och till och med kroppstemperatur och stressnivåer (Fitbit Sense 2).

Du måste också väga in om du vill ha en aktivitetsarmband eller en smartklocka, vilket är en stor del av beslutet. Så låt oss gå igenom Bästa Fitbit.

Fitbit jämförelse

Fitbit Charge 5

Charge 5 är Fitbits främsta Aktivitetsarmband och kommer med AMOLED-display och stålram vilket gör den väldigt robust och stabil. Den är 1 mm längre än Charge 4 men har också en 11% större skärm än sin föregångare.

Fylld med sensorer är den nästan i nivå med en kompetent smartklocka. Den har både EKG och Stress-sensorer vilket nog är de första i sitt slag när det kommer till Aktivitetsarmband. Vidare har den såklart GPS, avancerad sömnmätning, Active Zones Minutes och pulsmätning hela dagen.

Den mäter temperaturen i huden och ger dig en Daglig Readiness score som visar hur utvilad du är. Dessa mätningar utgår från din personliga normalnivå och anpassas därför till jsut dig.

Är du på jakt efter ett aktivitetsarmband med alla nämnda funktioner så är detta nog den bästa trackern för dig. Är du inte intresserad av exempelvis GPS så kan nog Fitbit Luxe passa bättre då den är både billigare och mindre.

Läs vår artikel om Charge 5 och EKG mätning.

Fitbit Inspire 3

Vi älskar den nya Inspire 3 – och det är en massiv uppgradering från den underskattade Fitbit Inspire 2 – och förmodligen den bästa aktivitetsarmbandet pengar kan köpa.

Den färgglada skärmen gör hela upplevelsen bättre och kompromissar inte batteritiden, med 10 dagar mellan laddningar. Vi fick över en vecka i våra omfattande tester.

Dessutom gör SpO2 debut på Inspire 3 för första gången, vilket nu är standard över hela sortimentet. Och Fitbit har lagt till en temperatursensor, så den erbjuder alla funktioner i Health Metrics-dashboarden.

Lägg till kontinuerlig skanning för hjärtrytmproblem och Active Zone Minutes, toppklassig sömnspårning (inklusive nya sömnprofiler) och en imponerande träningsspårning – Inspire 3 är oerhört komplett.

Fitbit Versa 4

Versa 4 är den uppgraderade versionen av Fitbits smartklocka och med imponerande 6 dagars batteritid och ett pris i mellanklassen erbjuder den ett starkt alternativ till Pixel Watch.

Nyckeln för att förstå Versa 4 är att den ger dig den främsta Fitbit-upplevelsen i en smartklocka. Du får enastående sömnspårning, data om hjärtslag och Health Metrics-dashboarden – och den fungerar även bra som träningspartner.

Här finns ingen EKG-funktion, men den kommer att skanna efter oregelbundna hjärtslag med hjälp av PPG-sensorn.

Fitbit har lagt till en taktil knapp på boetten, vilket gör klockan lättare att använda, och den är även lättare i vikt.

Dock är inte Versa 4 en banbrytande smartklocka. Den kan visa grundläggande meddelanden men inte använda de förbättrade funktionerna för Google Wallet och Google Maps ännu – och saker som urtavlor upplevs som klumpiga. Dessutom finns det inga appar eller tredjepartsupplevelser.

Sammanfattningsvis är det en fantastisk Fitbit, men en genomsnittlig smartklocka. Vi rekommenderar den dock till de som värdesätter Fitbits styrkor framför tekniska funktioner.

Fitbit Sense 2

EDA-sensorn, som läser av stressreaktioner genom handflatan, är nu kontinuerlig. Sensorn kallas Body Response Sensor och kan erbjuda en mycket mer detaljerad bild av stresskänslor och be dig om manuell feedback om hur du mår.

Om du är bekymrad över stress kan den ge en intressant utgångspunkt för att ta kontroll över dina känslor. Vi fann dock att den inte var tillräckligt handlingsbar och kopplade inte samman punkterna mellan stress och våra egna beteenden och vanor, såsom stress, näring och sömn.

Fitbit Sense 2 är lättare och tunnare än sin föregångare och har fortfarande EKG-sensorn som finns på den ursprungliga Sense.

Vi testade Fitbit Sense 2 och fann att den fortfarande är en utmärkt hälsoklocka, även om problem kvarstår som smartklocka. De flesta Fitbits kommer nu att skanna efter hjärtrytmproblem med hjälp av HR-sensorn, och även Inspire 3 har nu SpO2 och temperaturmätning.

Det innebär att Sense 2 känns svår att motivera i den här prisklassen, när Versa 4 erbjuder i stort sett samma funktioner till ett lägre pris.

Fitbit Luxe

Det finns en ny Fitbit-modell i stan som kommer med en välbehövlig stil till festen. Fitbit Luxe introducerar ett rostfritt stålfodral och en färgstark AMOLED-skärm, vilket är ett stort visuellt steg upp från Charge och Inspire.

Det är något du kanske vill bära. Och medan utseendet och känslan är lyxiga, är prislappen det inte.

Den kommer i färgalternativen vit, svart och orkidé (rosa) och det finns en specialutgåva med ett armband i guld. Den är inte enbart för kvinnor, men marknadsförs tydligt på det sättet.

När det gäller funktioner finns det inget exklusivt för Luxe, men många toppfunktioner sprids över Fitbits sortiment. Den är inte lika avancerad som Charge 4 (det finns till exempel ingen GPS), men överträffar Inspire-serien med sin SpO2-sensor för syrehalten i blodet.

Det finns också en ny inriktning på mindfulness, och den kommer att hålla koll på stressnivåer med hjälp av en daglig stresspoäng. Den funktionen rullas ut till alla Fitbit-enheter. Detta kommer utöver sömn, hjärtslag och steg – allt du förväntar dig från Fitbit.

Sammanfattningsvis sätter Luxe de bästa delarna av Fitbit-upplevelsen i en trevligare, mer elegant och stilfull förpackning.

Google Pixel Watch

Google Pixel Watch är i sig själv en Fitbit och kopplar samman företagets spårnings- och hälsoövervakningsfunktioner till ett fullskaligt smartwatch-operativsystem.

Google Pixel Watch körs på Wear OS 3, istället för Fitbit OS som driver Versa 4 och Sense 2. Det innebär att den erbjuder ett komplett urval av appar från Google Play Butik och Google Pay.

Själva Pixel Watch har en rund boett på 41 mm med en kupolformad skärm som verkligen fångar ögat. Det är en snygg klocka, även om den kan vara lite liten på större manliga handleder. En 45 mm variant som alternativ hade inte skadat.

Esset i rockärmen är tillgång till Fitbits tjänster. Du kan ansluta den till Fitbit-appen och få 24/7 pulsdata, information från Health Metrics Dashboard, sömnspårning med stegdata och även Premium-exklusiva funktioner som Daily Readiness.

Köpare får också sex månaders tillgång till Fitbit Premium och allt innehåll om mindfulness.

Det finns dock nackdelar. Batteritiden är endast en dag (högst), jämfört med 6 dagar på en Versa 4 – och det är en stor nackdel. Med det betydligt högre priset är det inte en automatisk rekommendation.

Läs vår överblicksartikel om Google Pixel Watch.

Fitbit Ace 3

Fitbit Ace 3 är riktad till barn från sex år och uppåt och den senaste generationen har en modulär design som använder en skyddskant för att hålla skärmen lite mer skyddad när barnen springer omkring och leker.

Ace 3 har rörelsepåminnelser som kärnfunktion och påminner barnen om att ta de där 250 stegen per timme på väg mot 60 minuters aktivitet per dag.

Det är fortfarande en monokrom skärm, så inga färgalternativ här. Och de främsta funktionerna är fortfarande stegräkning, sportövervakning och insikter om sömn. Det finns ingen pulsmätare, men den har en vattentäthet på 5ATM som gör den simvänlig.

Det finns också påminnelser om läggdags och tysta alarm för att hjälpa föräldrar att skapa en regelbunden sömnrutin, och det finns även timer och stoppurfunktioner inbyggda i klockan.

Den större tracker-enheten innebär också en ökning av batteritiden och den kommer nu att hålla i 8 dagar innan den behöver laddas, vilket är en ökning från 6 dagar på föregående generation.