Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Recension Garmin Forerunner 245 Music

Recension Garmin Forerunner 245 Music

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Garmin Forerunner 245 Music är en fantastisk smartklocka för den som är intresserad av träning och vill mäta och följa upp sin prestation och hälsa. I denna artikel kommer vi gå igenom vår upplevelse av denna smartklocka och belysa både dess positiva och negativa sidor.

Är du redan intresserad av en Garmin Forerunner 245 så hittar du den hos Media Markt för 2590kr

Design och byggkvalitet

Garmin Forerunner 245 Music är en välbyggd smartklocka som känns som att den tål att användas. Designen är stilren och enkel med en tydlig rund skärm som gör det lätt att se informationen under löppasset. Klockan är lätt (38,5g) och bekväm så man klarar av att ha den på sig under hela dagen utan problem. Armbandet är robust i silikon så det är mjukt men samtidigt hållbart. Dessa kan du även byta ut om du vill det.

Klockan är tillverkad i fiberförstärkt polymer och känns som sagt stabil. Knapparna runt om klockan är välplacerade och lätta att använda under träning då man känner dem tydligt. Det är så klart inte lika snyggt estetiskt som andra klockor som har väldigt tunna eller inga knappar alls, men det underlättar definitivt användningen under träningen.

Funktionalitet hos Garmin Forerunner 245 Music

Denna klocka från Garmin har alla de funktioner du behöver som seriös löpare. Den har en mängd funktioner för att spåra och analysera din löpning om du använder Running Dynamics och har något av Running Dynamics Pod, Garmin HRM-Run pulsbälte eller Garmin HRM-Tri pulsbälte. Då får u all möjlig data som du kan tänka dig för att förbättra din löpning. Exempelvis Vertikala utsvängningar, Steglängd och tid med markkontakt för att nämna några.

Via Garmin Connect appen så får du även massa data som VO2 max så du kan följa din utveckling. Den håller även koll på träningsbelastningen så att du inte övertränar utan istället ger den dig rekommendation på hur länge du bör vila baserat på hur hårt du tränat.

Väljer du den klocka vi testat är, alltså Music versionen så har du även möjlighet att lagra musik lokalt så du kan lyssna på musik utan att ha telefonen med dig. Det är en viss frihet att lämna telefonen hemma och bara gå ut och springa.

Ska vi vara lita kritiska mot Garmin Forerunner 245 Music så är det brister på stöd för tredjepartsappar. Det gör att den inte funkar så bra ihop med andra tillverkares appar. Den har även en begränsad meddelandefunktion så är du ute efter en allround klocka så är denna nog inte det bästa valet.

Men Garmin Forerunner 245 har så klart alla vanliga notifikationer som meddelande, mail, sociala medier, samtal, kalenderpåminnelser med mera. Den kan även använda Garmin Pay.

Prestanda

När det kommer till prestanda så kan du vara lugn när det gäller Garmin Forerunner 245. Den är snabb och responsiv. Den har en tydlig skärm som klarar av att visas även i solljus. För det den är tänkt att använda finns det egentligen ingenting att klaga på. Vi är helnöjda med vad den presterar i spåret och duger fint i vardagen.

Batteritid & laddning

Denna smartklocka ska klara upp till 7 dagar i Smartwatch mode och 1 dag med GPS påslagen. Har du igång musik samtidigt som du springer med GPS så klarar den kring 6 timmar vilket bör räck om du inte springer mer än ett maraton.

Ska du exempelvis ut på en vandring och villa mäta klockan så kan du sänka frekvensen på GPS-mätningarna och på så sätt spara batteritid. Det påverkar kraftigt hur länge klockan klarar sig men mätningen blir då heller inte lika exakt.