Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Smartklockorna för träningspass

Smartklockorna för träningspass

Letar du efter en träningskompis som alltid finns vid din sida och håller koll på din träning? Då är det en smartklocka du ska ha. Med de numera avancerade funktionerna som finns är det en perfekt träningskompis som tar din träning till en ny nivå. Låt oss ta en titt på de bästa smartklockorna för träningspass.

En översikt av de bästa smartklockorna för träningspass: Funktioner och prestanda

Att hitta rätt smartkloka för just dina behov kan ibland vara en utmaning, särskilt som antalet smartklockor hela tiden utökas och nya funktioner tillkommer. Men detta gör det ståklart också roligare då vi kan göra mer avancerade och intressanta saker med våra smartklockor.

När det gäller funktioner och prestanda så är det viktigt att välja en klocka som passar just dina träningsbehov.

En av de kanske bästa smartklockorna på marknaden för träning, men även allmänt är så klart Apple Watch Series X?. Detta är den senaste modellen från Apple och dessa blir ständigt bättre. Den klarar av att tracka alltifrån höjd, cykling, löpning och simning för att nämna några saker. Den kan även ansluta till mer träningsfokuserade appar som Strava och Nike Run Club.

Specifikt för löpare och cyklister kan Garmin Forerunner var det bästa valet. Garmin Forerunner 955 är en av de mest avancerade klockorna för löpning och cykling där du har en mängd funktioner som hjälper dig att mäta din prestation. Den har utöver standard, distans, höjd och pulsmätning även möjlighet att mäta träningsbelastning samt VO2-max. Med hjälp av Garmins medföljande träningsprogram och Garmin Connect har du allt du behöver för att mäta och analysera dina prestationer.

En annan bra klocka att nämna är Samsung Galaxy Watch 4 & 5. De är generellt väldigt kompletta då de kan mäta allt möjligt inklusive EKG. Den är vattentät så klarar av att simmas med. Helt enkelt en riktigt bra smartklocka för dig som tränar.

Design och materialval: Vilken smartklocka är mest tålig för tuffa träningspass?

När det kommer till att hitta en smartklocka som är tålig är troligtvis det första att tänka på själva bandet runt handleden. Det är viktigt att det är slitstarkt och tål svett och fuktighet. Silikonband är vanligtvis ett bra val då det är både mjukt och bekvämt samtidigt som det är väldigt tåligt.

En annan viktig faktor är materialet på klockan. Det finns vissa som är gjorda i titan eller rostfritt stål, vilket är mer tåliga än exempelvis aluminium. Men nackdelen är då att de två förstnämnda materialen är tyngre än aluminium.

Tänk också på klockans skärm. Välj en smartklocka med reptålig skärm då det är sannolikt att du stöter i klockan mot något i din omgivning. Gorilla glass brukar vara ett säkert kort här.

Vilka funktioner behöver jag i en smartklocka för att använde den under min träning?

Det är faktiskt en vanlig missuppfattning att smartklockor enbart är en accessoar för att visa tiden eller mäta antalet steg. Idag finns det smartklockor som är speciellt framtagna för att hjälpa dig i din träning oavsett om du är elitidrottare eller motionär. Några av dessa funktioner är: Kaloriförbrukning, VO2 Max, höjdmeter, pulsmätning och träningsbelastning.

Etiketter: