Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Smartklocka med GPS för barn

Smartklocka med GPS för barn

Smartklocka med GPS för barn är en fantastisk uppfinning som ger föräldrar en ökad känsla av trygghet och barnen en rolig och interaktiv upplevelse men också en ökad självständighet för ditt barn.

I denna artikel kommer vi att gå in närmare på vad du ska tänka på när du köper en smartklocka med GPS till ditt barn, vilka funktioner du bör leta efter och några alternativ på marknaden idag.

Hur fungerar en smartklocka med GPS för barn?

En smartklocka med GPS fungerar likadant som i exempelvis våra telefoner. Det är ett väldigt säkert och exakt sätt att bestämma användarens exakta position. Den gör detta med hjälp av satellitpositionering och detta är ett mycket bra sätt för dig att hålla koll på ditt barn.

För att GPS funktionen ska fungera behöver smartklockan ha tillgång till antingen mobilnätverket eller WiFi nätverk för att kunna kommunicera sin position till önskad enhet, i ditt fall till din egen telefon. Det finns idag smartklockor som är utrustade med SIM-kort som gör detta möjligt via mobilnätverket vilket är att föredra då WiFi nätverk inte alltid är tillgängligt där du vill att det ska vara det.

Varför kan en smartklocka med GPS vara användbar för barn?

Har ditt barn en smartklocka med GPS så kommer det att ge dig en ökad kontroll och känsla av trygghet då du vet att du mest troligt kommer kunna se vart ditt barn befinner sig. Det är ofta ett bra sätt för dig också att öka din tillit till ditt barn som kan ges ökad frihet i sin vardag.

Just ökad tillit eller ökad självständighet är som vi vet bra för ditt barns utveckling. Det ger såklart även barnet en trygghet att veta att det alltid kan nå dig via sin smartklocka om de inte har en telefon.

Ytterligare ett användningsområde för smartklockor för barn är möjligheten att övervaka barnets hälsa och rörelse under dagen. Vissa har även små roliga utmärkelser eller motiverande utmaningar för att hjälpa ditt barn att fortsätta vara aktiv.

De bästa alternativen på marknaden idag

De bästa alternativen vi känner till idag på marknaden är Rocket 4G, Cmee Playtime samt Xplora 4. Du kan läsa mer om dessa klocka i vår artikel GPS klocka barn, vilka är bäst?.

Funktioner att leta efter när du väljer en smartklocka med GPS till ditt barn

Utöver det självklara att ha just GPS funktion i smartklockan du tänker ge ditt barn så är det bra att den har vanliga telefonfunktioner. Dvs. att barnet med hjälp av klockan kan ringa dig eller själv bli kontaktad på.

Vidare är det bra om användargränssnittet har en lätt och användarvänlig design så det är enkelt att lära sig. Förvisso lär sig barn otroligt snabbt men det kan vara bra med extra enkel design om ditt barn är lite yngre.

Sedan det kanske viktigaste efter just GPS funktionen är att den är tillräckligt tålig för att tåla ett barns aktiva vardag. Smartklockan kommer att slås mot väggar, golv eller andra prylar så se till att köpa en stabil klocka. Även vattentålighet är viktigt då man aldrig vet vad barnet hittar på.