Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Smartklocka dam

Smartklocka dam

Samma smartklocka dam kan så klart passa lika bra för en man, men det finns såklart vissa företag som riktar in sig mot kvinnor genom en viss design eller funktionalitet.

De klockar vi kommer visa nedan kan nog vem som helst vara nöjd med men några av dessa har en unik feminin design, kanske mindre storlek på själva klockan eller specifika inriktningar på mätinstrument som exempelvis spårning av menscykeln.

Även klockar inriktade mot kvinnor är olika. Vissa är mer fitnessinriktade, andra mer designfokuserade och vissa funktionsinriktade. Några typiska funktioner som tillverkare lyfter fram när de riktar sig mot kvinnor är just menscykelspårning och graviditetsspårning.

Smartklocka dam: Vilka är de bästa smartklockorna?

Vi har gått igenom ett gäng smartklockor på marknaden för att identifiera vilka som passar bäst för kvinnor. Har du en Apple telefon är sannolikt en Apple Watch också det bästa valet för dig. Integrationen gör att just dessa två passar väldigt bra ihop, samtidigt som hårdvaran är riktigt bra.

Samma sak gäller för Samsung som även dom börjat jobba mycket på specifik integration mellan sina produkter inom samma familj och exkluderar andra tillverkare genom att inte öppna upp för alla funktioner om du inte har just en Samsung telefon. Samsung Galaxy Watch 5 är den senaste från Samsung som påminner mycket om Samsung Galaxy Watch 4 funktionsmässigt.

Andra bra smartklockor för kvinnor

Fitbit Sense

En annan klocka som passar bra för kvinnor är Fitbit Sense. Denna är troligtvis bäst för kvinnor när det kommer till att förstå sin hälsa. Utöver att du kan köpa till Fitbit premium så har den funktioner som:

  • Menscykel spårning
  • Graviditetsspårning
  • GPS funktion
  • Bra batteritid, upp till 6 dagar

Garmin Lily

Smartklocka dam: Garmin Lily
Garmin Lily är en riktigt elegant dam smartklocka

Garmin Lily är en smartklocka som sticker ut med sitt utseende. Den är specifikt riktad mot kvinnor som vill sticka ut designmässigt. Den har precis som Fitibt Sense menscykel och graviditetsspårning.

Några nackdelar med denna smartklocka är att den saknar GPS samt möjligheten att betala med exempelvis Fitbit Pay då den inte har NFC inbyggt. Men är du mer ute efter en snygg smartklocka istället för maxat antal funktioner är detta en riktigt bra klocka för dig. Det är trots allt en Garmin som är kända för att göra kvalitetsprodukter.

Michael Kors

Även Michael Kors har gett sig in i smartklockebranschen och utmanar med sitt, såklart, stora fokus på lyx och design. Här är det mesta krutet lagt på design och utseende och mindre på funktionalitet. Men alla är inte ute efter den maxade funktionaliteten utan kan nöja sig med att mäta steg, läsa sms med mera och istället har en riktigt snygg klocka på armen.

Etiketter: