Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Smartklocka herr: Viktigaste funktionerna för dig

Smartklocka herr: Viktigaste funktionerna för dig

Ett armbandsur har länge varit en essentiell accessoar för män, framförallt för de som vill visa sin framgång. En dyr klocka symboliserar ofta kontroll och en grad av att man lyckats. Vi står nu i lite av ett vägskäl när klockor inte längre bara är ett smycke som visar tiden utan också har möjligheten att bidra med så mycket mer, framförallt funktionsmässigt. Är du intresserad av att gå över till världen av smartklockor behöver du ha koll på att du köper den som passar dig bäst och uppfyller dina krav på vad en smartklocka för herrar ska göra.

Smartklocka herr: Vilka funktioner är du ute efter?

När du ska välja smartklocka är det viktigt att du vet vilka funktioner du värderar högt. Alla smartklockor har inte alla funktioner så därför är det viktigt att du noga tänker igen hur du vill använda din utökade funktionalitet så att du inte missar något du antog skulle finnas men som visar sig inte vara kompatibel med just din smartklocka.

Några av de viktigaste funktionerna att tänka på om du vill ha anser vi är:

Självständigt ringa och ta emot samtal

Det vill säga att din smartklocka kan utan att telefonen ens är påslagen ändå ringa samtal. För detta kommer det krävas en smartklocka med sim kort. De flesta smartklockor idag kan ringa och ta emot samtal, men kräver då att telefonen är påslagen och i närheten för att kunna göra detta. Det finns dock några smartklockor som kan göra detta helt självständigt. Några bra exempel på detta är:

  • Google Pixel Watch
  • Samsung Galaxy Watch 4 & 5
  • Garmin Forerunner 945 LTE
  • Mobvoi Ticwatch Pro 4G

Självständigt ladda ner och lyssna på musik

Precis som med ovan funktion kan många smartklockor styra musik från sin display så länge telefonen där musiken faktiskt finns är i närheten. Men det finns även smartklockor som kan ladda ner musiken lokalt på enheten för att därifrån kunna spela upp musiken till dina trådlösa hörlurar.

GPS navigering

Att med enbart smartklocka kunna navigera via GPS är en styrka om du gillar att vistas ute i naturen eller löptränar mycket då du får både exakt data men också enklare att navigera dig fram i terrängen eller staden. Inte alla smartklockor har GPS.

Hälsorelaterade funktioner

Det finns ett par funktioner som är väldigt hälsofokuserade så som:

Alla dessa funktioner har väldigt specifika ändamål och är därför kanske inte nödvändiga för alla. Men är du i behov av dessa funktioner eller intresserad av att börja följa dina värden är det viktigt att du säkerställer dessa funktioner i din kommande smartklocka. Två smartklockor som har dessa funktioner är Samsung Galaxy Watch 4 & 5.

Smartklocka herr: Apple då?

Är du en man som idag har Apple telefon och planerar att fortsätta ha det är det troligtvis smartast att köpa en Apple Smartwatch också då de är mest och bäst kompatibla med din telefon på ett sätt som gör att du får ut maximalt med funktioner.

Är det så att du trots att du har en Apple telefon och funderar på exempelvis en Samsung Smartwatch så tänk på att du inte kommer utnyttja smartklockans fulla funktionalitet om du inte har en Samsung telefon.

Etiketter: