Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Fitbit Premium: Är det värt pengarna?

Fitbit Premium: Är det värt pengarna?

Fitbit Premium är ett abonnemang som ger dig som användare fler och mer avancerade funktioner ur din smartklocka. Eftersom det är ännu en kostnad så är det viktigt att förstå nyttan och mervärdet med dessa utökade funktioner. Läs nedan för att skaffa dig en bild av vad Fitbit Premium innebär.

Fitbit Premium: Sömnmätning

Sömnmätning ingår redan i gratisversionen av appen. Du får till och med lite feedback med förböttringsförslag etc. Men med Fitbit Premium utökas analysdelen västenligt och de introducerar ett Sleep Score som ger dig poäng baserat på hur bra din sömn varit eller hur oroligt du sov.

Fitbit Premium: Träning och utmaningar

Prenumererar du på premium får du tillgång till en mängd träningspass i alla möjliga kategorier. Så du kommer garanterat hitta något som passar dina ambitioner och du tycker är roligt.

För varje program du väljer kan du också välja grad av utmaning så att du som är nybörjare får ett enklare pass medan den erfarne får tuffare utmaning, men i grunden är programmen detsamma. Det är även tydligt vilken del av kroppen respektive pass tränar och hur många kalorier du kan förväntas bränna. Kaloriberäkning är som alltid väldigt osäkra om du inte befinner dig i labbmiljö.

Alla program kommer med videoinstruktioner så du vet precis vad du ska göra och hur då får rätt teknik och det finns även möjlighet att ställa in specifika utmaningar för att hjälpa dig med motivationen.

Fitbit Premium: Hälsorapporter

Fitbit Premium kan ta fram en hälsorapport åt dig som du kan använda som stöd när du träffar din läkare. Den samlar ihop all data och ger en bra översikt som är lätt att tyda över de senaste 30 dagarna.

Fitbit Premium: Insigths

Här är lite av en samlingspunkt för dina analyser. Baserat på allt appen vet om dig, din träning, sömn, puls etc. så ger den dig insikter kring din hälsa. Exempelvis om din puls varit högre än normalt utan att du tränat så får du veta det samt tips på vad du kan göra för att åtgärda det.

Det finns nog en del förbättringspotential kring detta när man får ihop analysdelen på ett bättre sätt.

Fitbit Premium: Guidade program

Det här är en av de mest intressanta funktionerna med Fitbit premium. Det är alltså en typ av guidade program som ska hjälpa dig att bli bättre på saker som vi ofta vet att vi bör vara bättre på. Exempelvis att dra ner på sockerintaget genom att få bort socker suget eller att aktivt sträva efter mer sömn.

Dessa program pågår ett antal veckor och du anger själv dina mål och hur ofta du vill bli påmind om att följa rutinerna. Appen kommer även be dig ställa in andra mål som hjälper till med ökad hälsa generellt, exempelvis att du ska ha ett antal steg per dag mål och att du bör ha en speciell dag i veckan där du är extra noggrann och disciplinerad

Fitbit Premium: Vad kostar det?

Premium kostar idag 99kr i månaden eller 799kr för ett helt år. Så är du långsiktig bör du absolut köpa årsabonnemanget då du sparar 30%. Men testa först en månad och se om du uppskattar mervärdet med Fitbit Premium innan du köper ett årsabonnemang.

Etiketter: