Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » GPS klocka barn – Vilka är bäst?

GPS klocka barn – Vilka är bäst?

I takt med att våra barn blir mer självständiga och därmed rörliga ute i världen ökar behovet också av kontroll på distans. Idag, med en GPS klocka för barn, finns tekniken att utan att inkräkta på barnets privata liv, ändå hålla koll på hen. Det är ett fantastiskt sätt att skapa trygghet till föräldrarna men också till barnen som enkelt kan kommunicera med sina föräldrar.

Bäst GPS klocka barn

Kort sagt så är den bästa GPS klockan för barn Safekids Rocket 4G. Den erbjuder alla nödvändiga funktioner som vanliga röst- och videosamtal. Röst och textmeddelanden samt geo-fencing så att du får en notis om ditt barn rör sig utanför angivet område. Den kan även programmeras att stänga av alla funktioner förutom själva klockan under skoltid för att hålla barnet fokuserat på skolundervisningen.

Topp 3 bästa GPS klockorna för barn

Xplora 4

Xplora 4 har en tuff design gjord för att tåla lite smällar som ofta sker i barnens vardag. Denna GPS klocka erbjuder alla nödvändiga funktioner för att hålla koll på och kommunicera effektivt med ditt barn.

Några favoritfunktioner utöver de vanliga som vi gillar att Xplora 4 har:

  • Skolläge
  • Geo-fencing och GPS position
  • SOS-knapp
  • Skicka och ta emot röstmeddelande

Skolläge

Skolläget gör att klockan funderar som en helt vanlig klocka som enbart visar tiden. Den gör detta under den av dig angivna tiden på dygnet, förslagsvis då under skoltid. Du ställer in detta i tillhörande app.

Saknar videosamtalsfunktion

Det som vi tycker saknas i Xplora 4 är just möjligheten till att föra videosamtal direkt. Du kan visserligen spela in videos på denna klocka men du kan alltså inte ringa ett videosamtal. Det är en härlig funktion som skapar trygghet hos både barn och föräldrar.

Inbyggt eSim

Xplora har inbyggdt eSim. Det innebär att du kan inte välja valfri operatör utan du är låst till Xploras abonnemang. Det kostar 99kr per månad och inkluderar då fria samtal och fri data inom EU.

Cmee Playtime

Denna GPS klocka passar nog egentligen dig som vill ha fler än en GPS klocka. Dvs. om du har fler barn i lämplig ålder så passar denna bra. Anledningen till detta är att för att få ut full funktion av klockan behöver betalappen som finns tillgänglig till dig som vuxen. Med denna app aktiverad får du tillgång till GPS funktionen, trygghetszoner, stör ej läge med mera.

Har du inte denna app så fungerar den ändå som en vanlig smartklocka som du kan ringa och ta emot samtal med givet att du har ett eSIM inlagt i den.

eSim

Du är inte låst till någon specifik operatör med Cmee Play Time utan du kan köpa ditt eSIM från den operatör du gillar bäst.

Betal app för extra funktioner

Det är lite störande att du behöver en betalapp för att få åtkomst till de mer avancerade funktionerna. Ingen av konkurrenterna har detta och det känns onödigt då det heller inte är unika funktioner. Det är trots allt en väldigt kompetent GPS klocka som passar väldigt många så har du fler än ett barn med behov av GPS klocka passar denna nog dig riktigt bra.

Rocket 4G

Här har du en riktigt kompetent GPS klocka för barn. Den har alla eftersökta funktioner så som:

  • Skolläge
  • GPS och Geo-fencing
  • SOS-knapp
  • Videosamtal

Utöver detta har den vibration, samt kontaktbok med bilder så att barnet ser vem som ringer. Vi tycker även det är toppen att man nu även har kalender och Google Translate tillgängligt för nedladdning.

GPS och Geo-fencing

Med GPS funktionen kan du snabbt och enkelt se var ditt barn befinner sig och anger du även ett geo-fencing område, alltså ett område där barnet är säkert får du en notis om barnet befinner sig utanför det angivna området.

Saknar eSIM

Rocket 4G kan inte använda eSIM utan du behöver ett fysiskt simkort av Nano-storlek. Du kan dock använda vilket operatör du känner för så du är inte låst till ett specifikt nätverk.

När kan man ge klocka till barn?

Tidigare än 4 år är troligtvis sällan nödvändigt. Sen självklart beror det på mognadsgrad både hur tidigt och hur länge ett barn bör ha en GPS klocka.

Vad är en GPS-klocka för barn?

Det är en smartwatch med begränsad funktionalitet och styrmöjlighet från föräldrarnas telefon. Främsta syftet är GPS funktionerna samt möjligheten att kommunicera smidigt med sitt barn utan att de har en smarttelefon.

Hur kan man ringa med en smartklocka?

Genom att skaffa ett esim så kan du ringa med en smartklocka till

Etiketter: