Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Aktivitetsarmband för barn 2022

Aktivitetsarmband för barn 2022

Det blir allt vanligare att våra barn använder tekniska prylar av olika anledningar. Ett användningsområde som vi ser som väldigt bra är att ge sitt barn ett aktivitetsarmband för att motivera dem till rörelse. Det finns flera anledningar och fördelar med att göra detta. I denna artikel tittar vi på två aktivitetsarmband för barn som vi på hajtec gillar.

Två aktivitetsarmband för barn

Fitbit Ace 3 aktivitetsarmband för barn

Fitbit Ace 3 kommer i en rolig och barnvänlig design och även med inlagda figurer som barnen gillar.

Om vi snabbt jämför dessa med varandra ser det ut så här:

Fitbit Ace 3Sportsbuddy Veryfit Kids
Batteritid8 dagar7 dagar
MäterStegräknare, aktiverade minuter & sömnStegräknare & kaloriförbrukning
FördelarAnvänder samma app som för andra Fitbit aktivitetsarmband
Skärmen väl skyddad
Bra måluppföljning och belöningssystem
NackdelarKort laddkabelTråkig design för barn
Pris649 kr499 kr

I takt med att aktivitetsarmband blir mer vanligt så vill så klart våra barn också ha ett. Det kan också vara ett bra sätt att hjälpa barnet att aktivera sig tillräckligt under dagen. Exempelvis att de ska ha höjd puls i minst 20 minuter per dag.

Ett aktivitetsarmband för barn anser vi behöver kanske inte samma mängd av funktioner som vi vuxna gärna vill ha. Det kan vara saker så som syreupptagningsförmåga som kanske är för mycket information för ett barn. Utan man bör troligtvis hålla sig till antal steg, aktiverad tid samt puls.

Praktiska egenskaper för barn

Troligtvis det mest relevanta är batteritid, tillsammans med uppkoppling mot en app så att både du som vuxen, men även barnet kan följa aktiviteten på ett överskådligt sätt. Det finns även vissa aktivitetsarmband för barn som använder deras favoritkaraktärer för att motivera barnen. Exempelvis Fitbit Ace 3 har en Minion version där barnet kan interagera med en av de roliga Minion figurerna.

Funktioner som vi saknar i de två nämnda aktivitetsarmbanden är GPS. Att ha ett aktivitetsarmband med GPS kan vara ett bra sätt att hålla kolla på vart ditt barn befinner sig.

Aktivitetsarmband för barn ger belöningar

Barn precis som vuxna triggas av belöningar. Vi känner oss duktiga när vi uppnår våra mål och vill gärna få någon typ av belöning när vi gör detta.

Barn är inte annorlunda så det kan vara en bra idé att se till att aktivitetsarmbandet ni köper till ert barn har belöningsfunktionen.

Summering

Sammanfattningsvis vill vi säga att självklart kan du köpa vilket aktivitetsarmband som helst till ditt barn om det är så att ekonomin tillåter och du litar på att ditt barn inte tappar bort eller gör sönder det. De två aktivitetsarmband vi presenterat i denna artikel är av det billigare slaget och har även begränsat med funktioner. Men vi tycker att funktionerna som ges i dessa är absolut tillräckliga för ett mindre barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *