Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Samsung Galaxy Watch 4 – Bäst Android Smartwatch just nu?

Samsung Galaxy Watch 4 – Bäst Android Smartwatch just nu?

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Det tog ett tag för Samsung att komma upp i nivån på sina smartklockor. Först så använde de Googles mjukvara för bärbara enheter men relativt snabbt byggde man även sin egna plattform som kallas Tizen. Det blev inte heller så lyckat och företaget har nu med Galaxy Watch 4 gått tillbaka till Googles mjukvara.

Är Galaxy Watch 4 bästa android smartklockan just nu?

Ja, vi vågar nog påstå att Galaxy Watch 4 är en av marknadens absolut mest kompetenta smartklockor på marknaden. Oavsett om du vill använda den som en tränings- och hälsoklocka eller om du vill ha en snygg, bekväm med fullpackad med de senaste funktionerna så är Galaxy Watch 4 ett riktigt bra val. Den är till exempel en av få som har EKG och blodtryksmätare i sig.

Design

Galaxy Watch 4 har en ganska simplistisk design som inte sticker ut så mycket. Detta tycker vi ger den ett bekvämt intryck som inte tar över handleden för mycket.

Den är tillverkad av aluminium och har en en rund form med fasad kant runt glaset. Glaset i sig tål 50 meters vattentryck så du kan lugnt använda denna klocka i duschen.

På sidan sitta två knappar varav den röda knappen agerar hemknapp så att du enkel kommer till startsidan och den andra knappen kan vid långtryck användas för att snabbt aktivera Samsung Pay.

Armbandet är återigen minimalistiskt stil av materialet silicon som känns skönt runt handleden.

Känsla av kvalitet

Klockan känns stabil i alla hänseenden. Försöker vi bända och vrida i den så varken känner, hör eller ser vi att något händer med den. Det är oklart hur mycket skärmen tål men vi får inga skador trots att vi dunkar den lagom lätt mot dörrkarmen.

Mjukvara & användarvänlighet

Här är väl kanske den stora skillnaden mot tidigare Smartwatches från Samsung. När man nu använder sig av Googles senaste Wear OS så känns klockan som riktigt bra smartklocka. Den är snabb, tydlig och enkel att jobba med.

Som vi nämnde så har klockan två fysiska knappar på sidan. Den ena kan du själv välja vad den ska göra när du trycker på den. Som standard så är den inställd på att aktivera Samsung Pay vid långtryck. Men du kan lika gärna välja att den ska starta Spotify istället.

Då vi nu vet att Google fortsätter att utveckla sitt operativsystem kan vi mest troligt se fram emot uppdateringar med tiden som förbättrar Galaxy Watch 4 med tiden.

Prestanda

Samsung har stoppat in en Amoled skärm i denna enhet vilket ger fantastiska färger och svärta vilket som alltid är läckert. Vår upplevelse är att klockan med lätthet driver de appar vi startar utan större lagg.

Den här klockan har även utöver alla numera vanliga funktioner även EKG och blodtrycksmätare vilket för många kan vara värdefullt att hålla koll på. Den synkar bra med Samsung Health appen där vi på ett överskådligt sätt tar till oss datan den tar fram.

En negativ sak med Galaxy Watch 4 och dess mer avancerade funktioner som just EKG och blodtrycksmätning är att de fungerar enbart om har en Samsung telefon. Detta då appen som krävs för att ta emot denna data endast finns tillgänglig för Samsung telefoner.

Batteritid & laddning

Batteritiden är så klart beroende av hur mycket vi använder den och om vi låter skärmen vara på konstant. Vi har testat den större varianten dvs. 44mm klockan vilket gör att batteriet är lite större än 40mm. Klockan klarade utan problem två hela dagar med skärmen konstant påslagen. Detta tycker vi är helt klart godkänt.

Galaxy Watch 4 med Google Pay

Summering

Överlag så är Galaxy Watch 4 en riktigt kompetent smartklocka. Du får de senaste funktionerna som EKG och blodtryck vilket inte är helt vanligt idag bland konkurrenterna. Du får en stabil men smidig klocka som blir ett bra stöd i vardagen. Det mest negativa vi ser med denna smartwatch är det faktum att för att få ut full funktion ur den behöver du ha en Samsung telefon. Det vore betydligt bättre om man kunde få tillgång till appen som krävs även på andra Android telefoner.

Galaxy Watch 4 kostar i dag ca 1900:-

Etiketter: