Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Aktivera Garmin Pay

Aktivera Garmin Pay

Garmin Pay är detta sportfokuserade klockmärkes egna betalsystem vilket gör att du kan lämna både plånbok och telefon hemma och ändå betala för dig när så krävs.

Det är inte tillgängligt på alla klockor och det finns lite som kan vara bra att veta innan du börjar använda funktionen. Så därför kommer vi i denna artikel förklara hur du aktiverar och använder det samt vilka smartklockor du kan använda det på.

Smartklockor med Garmin Pay

I takt med att fler smartklockor lanseras så ökar antalet klockor med Garmin Pay. I dag gäller det:

  • Garmin Forerunner 945
  • Garmin Forerunner 645
  • Garmin Fenix 5 Plus (även 5S och 5X)
  • Garmin D2 Delta (Även Deltas och Delta PX)
  • Garmin Marq

Så här fungerar Garmin Pay

I stort kan man säga att Garmin Pay fungerar likt de andra företagens betallösningar. Du lägger till ditt konto- eller kreditkort till din Smartklocka vilket ger dig möjligheten att betala på alla ställen där du idag kan betala med din telefon eller blippa med ditt kort.

Det som gör att du kan betala på det här sättet är NFC tekniken som kommunicerar med alla betalstationer den kommer tillräckligt nära. Samma teknik kan användas till att skicka bilder mellan exempelvis två telefoner.

Säkerhetsmässigt behöver du inte vara orolig för din kortinformation då denna inte sparas i din smartklocka. Så även om du tappar bort din smartklocka behöver du inte beställa ett nytt kort utan det du behöver göra är att via din telefon koppla bort klockan från möjligheten att använda det upplagda kortet.

Första gången du ska aktivera Garmin Pay?

Ladda ner Garmin Connect

Första steget är att ladda ner Garmin Connect till din telefon. Här kan du även sen lägga till din smartklocka så att den får tillgång till samma betalkort som din telefon.

Skapa din digitala plånbok

Du blir efterfrågad att lägga till en 4-siffrig kod för din plånbok samt vilket kort du har (Visa eller Mastercard).

Godkänn villkoren

FitPay, som ligger bakom Garmin Pay plattformen behöver samla in ditt namn, adress och betalinformation för att kunna dela detta med din bank. Därför behöver du godkänna dessa villkor.

Lägg till ditt kort

Här lägger du sedan till ditt kort med all information som används vid en vanlig onlinebetalning. När du gjort det så vill dom verifiera att du är ägare av kortet genom att antingen ringa dig eller att du får en kod till dig som du skriver in.

Färdig!

Nu bör du vara igång med Garmin Pay och kan svepa din klocka över närmsta betalterminal för att göra rätt för dig. Och kom ihåg att du kan när som helst koppla bort ditt kort från smartklockan via Garmin Connect appen i din telefon.