Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Vad kan man göra med en smartwatch?

Vad kan man göra med en smartwatch?

En smartwatch är idag i princip en light version av en smarttelefon. Vi ser allt fler funktioner som ger oss möjligheter att optimera våra liv till det bättre. I denna artikel går vi igenom några av de vanligaste frågorna kring smartklockor.

Vad kan man göra med en smartwatch?

Det som gör en klocka till en smartklocka är möjligheten att utföra uppgifter som vanligtvis din telefon gjort för dig de senaste 15 åren. I takt med att den tekniska utvecklingen går framåt och komponenterna blir mindre och mindre så får vi plats med fler och fler funktioner i vår klocka. Exempel på saker du kan göra med en smartwatch är:

Ringa och ta emot samtal

I vissa sammanhang kan det vara smidigare att se vem som ringer om du bara behöver titta på din handled istället för att ta fram telefonen ur fickan eller väskan. Det kan även vara relevant om man vill kommunicera med exempelvis ditt barns GPS klocka om ni skaffat en sådan till era små.

Lyssna på musik

Har du en smartklocka kan du styra exempelvis Spotify med den. Det gör det såklart smidigare om du är ute på en promenad eller löptur och vill byta låt.

GPS navigering

Att enkelt och smidigt kunna navigera utan att behöva plocka upp telefonen konstant är väldigt smidigt. Både när du letar restaurangen på din semester eller när du är ute och springer i nya områden.

Läsa sms

Att snabbt kunna läsa sms och avgöra huruvida du behöver svara på det genast eller avvakta är ett trevligare än att plocka upp telefonen.

Mäta din aktivitet

Detta är en av de bästa funktionerna med en smartwatch. Du får en enhet som sitter direkt mot din hud. Detta gör att den kan mäta din puls vilket i sin tur kan hjälpa dig både med träning och sömn. Vissa smarta klockor kan mäta än mer avancerade saker som blodtryck och EKG.

Måste man ha abonnemang till smartwatch?

Nej du måste inte ha ett abonnemang eller eSIM till din smartwatch för att utnyttja alla funktioner så länge du befinner dig nära din telefon.. Det krävs dock ett abonnemang om du vill ha möjligheten att exempelvis ringa och ta emot samtal trots att du befinner dig bortom Bluetooth avstånd från din telefon.

Hur kopplar man en smartwatch?

Du kopplar din smartwatch mot din telefon genom Bluetooth. Gå in på Inställningar slå på Bluetooth och vänta tills din smartwatch dyker upp som ett alternativ att koppla upp dig emot. När du väl gjort detta en gång så är den för alltid kopplad så länge du har på Bluetooh på telefonen.