Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Så kan du ringa med en smartwatch

Så kan du ringa med en smartwatch

Att ringa med en smartwatch är verkligen en ögonöppnare på många sätt. Länge har vi nu pratat via telefonen, först fast i väggen, sedan trådlös och mobil. Nu blir vi ännu mer frigivna när vi inte ens behöver en telefon närvarande för att ringa ett samtal.

Kan man ringa med en smartwatch?

Ja, det går alldeles utmärkt att ringa med en smartwatch så länge den är uppkopplad mot din telefon via Bluetooth. Dvs. det krävs att du befinner dig i närheten av din telefon för att ringa och ta emot samtal med din smartwatch.

Skulle du vilja gå steget längre och kunna ringa med en smartwatch utan att vara nära telefonen behöver du en smartklocka med esim. Du kan då ringa självständigt från din smartwatch.

Ett annat väldigt bra användningsområde är möjligheten att ringa till sitt barns GPS klocka.

Bli mindre mobilberoende

Genom att ha en smartwatch med eSIM så behöver du inte hela tiden ha telefonen med dig. Du kan tillexempel gå ut på promenad och lämna telefonen hemma men ändå ta emot viktiga samtal. Det skapar ett oberoende från telefonen som jag tror många vill bli bättre på.

Du behöver inte ens ta med dig telefonen på affären eller stan för en fika då du även numera kan betala med en smartklocka. Kanske vill du ha en riktigt intim stund med din partner på en liten picknickfilt utan att ni lockas av telefonernas inbjudande skärmar. Ja men lämna den hemma och ha enbart din smartwatch på dig. Du missar inga samtal men kan heller inte surfa sociala medier i absurdum.

Koppla upp dig mot headsetet

Det kan så klart vara lite obekvämt eller till och med pinsamt att ta vissa samtal i allmänna utrymmen där människor runt om kring dig även hör den du pratar med. Då är ett tips att ha ett Bluetooth headset som du kan koppla upp mot din smartwatch och på så sätt hålla samtalet mer privat. Det uppskattas av all parter.

Måste jag ha SIM kort i en smartwatch för att ringa?

Nej, du behöver inte ett SIM kort för att ringa så länge din smartwatch är uppkopplat mod din telefon via Bluetooth.

Vad kostar det att ha eSIM?

Det kostar ca 40-80 kr per månad att ha ett separat eSIMkort till din smartwatch

Etiketter: