Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Letar du en liten smartklocka, titta här!

Letar du en liten smartklocka, titta här!

Storlek på urtavlan på en klocka går lite i trender. Men det finns alltid några som inte vill följa trenderna och gå sin egen väg. En sådan väg kan vara att välja en liten smartklocka. Vi tänkte visa några av de mindre men ändå kompetenta smartklockorna samt gå igenom nyttan med en liten smartklocka.

Hur liten är en liten smartklocka?

En liten smartklocka kan nog räknas som när urtavlan är kring 36-40 mm i diameter. Det finns inte några mindre smartklockor än så på marknaden utan vill du ha en ännu mindre pryl på handleden är det nog ett aktivitetsarmband som du bör kika på.

Det är svårt att få in tillräckligt många funktioner för att vara konkurrenskraftig på dagens marknad och även att navigeringen i en liten smartklocka kan bli svårare, därav är det inte så många som letar en mindre smartklocka.

Varför ska man ha en mindre smartklocka?

Det kan finnas flera anledningar men några fördelar som vi ser är:

  • Passar bättre på en smalare handled
  • Tar mindre plats under exempelvis en skjortärm
  • Slår inte emot kanter osv. lika mycket.
  • Inte lika ”vräkig” och svulstig

Sen bör vi så klart nämna den uppenbara nackdelen att i en mindre smartklocka är det troligt att du inte får in fullt lika många funktioner då utrymmet helt enkelt är mindre. Även batteriet blir troligtvis mindre men det kompenseras av en mindre skärm så därför inte drar lika mycket ström.

Vilka mindre smartklockor finns det på marknaden idag?

Ett par smartklockor att titta på för dig som letar en mindre variant kan vara:

Withings Steel HR – Endast 36,3 mm i diameter

Galaxy Watch 4 och 5 finns i 40mm utförande.

Fitbit Sense 2 är 40,5 mm vilket kanske inte klassas som liten då den också är kvadratiskt istället för rund.

Trots att dessa nämnda smartklockor är lite mindre så kan du fortfarande betala med din smartklocka. Men förhoppningsvis kan vi se fram emot fler smartklockor i mindre modell som passar de med mindre handled och som trivs bättre med ett mindre smycket på armen.