Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Smartklocka med eSIM gör enheterna fristående

Smartklocka med eSIM gör enheterna fristående

Har du någon gång varit ute på löprunda och missat viktiga samtal eller vill du att barnen ska kunna kontakta dig utan att behöva ta med telefonen hela tiden, då är eSIM något för dig. Detta är tydlig skillnad mot aktivitetsarmband. Vi kommer nu gå igenom vad du kan göra och hur det fungerar generellt med en smartklocka med eSIM.

Hur fungerar det med en smartklocka med eSIM?

Skillnaden som blir när du har ett eSIM i din smartklocka jämfört med en smartklocka utan eSIM är att du kan använda fler funktioner utan att din telefon är inom Bluetooth avstånd från din smartklocka på armen. Det kan vara funktioner som:

  • Streama din favoritmusik
  • Ta emot samt ringa samtal
  • Ta emot samt skicka sms
  • Använda vissa datakrävande appar

Allt ovan kan du såklart göra med de flesta smartklockor idag, men det är förutsatt att du har din telefon i närheten och att enheterna är anslutna via Bluetooth.

En stor fördel med detta är som sagt att du kan lämna telefonen hemma utan att känna att du kommer missa ett viktigt samtal eller fortfarande kunna skicka sms om det är något du behöver påminna någon nära dig om.

Vad kostar det med eSIM?

eSIM till en smartklocka fungerar som en påläggstjänst på ditt befintliga telefonabonnemang. Det vill säga, du behöver ett vanligt telefonabonnemang hos valfri operatör och sen lägga till tjänsten eSIM för smartklocka. Detta kostar dig idag en extra avgift på 45kr-69kr per månad beroende på operatör.

Är det någon skillnad på eSIM från olika operatörer?

Nej det är ingen skillnad på funktionerna utan alla eSIM fungerar likadant oavsett operatör. Notera dock att Comviqs eSIM i dagsläget inte fungerar med Apple Watch.

För exempelvis GPS klockor för barn så kan det vara så att de har specifika krav på abonnemang, dvs. du kan inte själv välja valfritt utan måste ta det tillhörande abonnemanget.

Kort fakta som kan vara bra att veta:

  • Roaming fungerar i dagsläget inte med eSIM på en smartklocka.
  • En smartklocka med esIM fungerar på 2G, 3G & 4G nätet
  • Du får inget separat nummer till din smartklocka utan det är samma nummer till telefonen som gäller även med eSIM.

Hur fungerar esim?

Ett esim är en digital variant av det fysiska sim-kortet vi har vant oss att stoppa in i telefonerna. Med esim är det istället ett digital certifikat som ger din enhet samma möjlighet som vid ett vanligt fysiskt sim-kort