Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Smartklocka med blodtrycksmätare

Smartklocka med blodtrycksmätare

I takt med att teknologin utvecklas så flyttar vi våra krav på de produkter vi köper uppåt. I denna artikel kommer vi gå igenom om det finns någon smartklocka med blodtrycksmätare och varför det kan vara bra att ha.

Varför ska man ha en smartklocka med blodtrycksmätare?

Blodtrycket är en viktig hälsomarkör där vi enkelt kan se hur vi mår inombords. Även för folk som inte nödvändigtvis befinner sig i riskgrupp eller med familjehistoria av högt blodtryck kan det vara bra att hålla koll på inför framtiden då vi ofta med åldern får högre blodtryck. Även för gravida kan det vara relevant att hålla koll på.

En tydlig fördel med att ha en smartklocka med blodtrycksmätare är att du såklart har den med dig hela tiden. Normalt så tar vi blodtrycket hos läkaren på rutinkontroll eller vid andra läkarbesök. Med en blodtrycksmätare på handleden kan du mäta blodtrycket i princip när du vill vilket gör att då kan få väldigt mycket data och följa utvecklingen.

Får du en exakt blodtrycksmätning med smartklockan?

Det är mycket troligt att blodtrycket du mäter hos läkaren är mer exakt än de t du tar själv på handleden. Vissa smartklockor ger instruktioner för mätningen, exempelvis hur du ska hålla armen under mätningen för att få en så exakt mätning som möjligt. Ett annat tips är att testa din smartklocka när du är hos din läkare och jämför samtidigt eller direkt efter taget blodtryck och se om det skiljer sig väsentligt mellan de två mätningarna.

Så vilka smartklockor finns det som har blodtrycksmätare idag?

  • Samsung Galaxy Watch 4

Idag är det egentligen bara Samsung som har en smartklocka med blodtrycksmätare på marknaden i Sverige. Vi anser att Galaxy Watch 4 är en av marknadens bästa smartklockor just nu. Det är troligtvis fler tillverkare som har detta i sina planer men just nu om du letar efter en smartklocka med blodtrycksmätare är det Samsung som gäller. Det finns ett par andra smartklockor som även de har blodtrycksmätare men de är inte tillgängliga på Svenska marknaden.