Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » 2 aktivitetsarmband med GPS

2 aktivitetsarmband med GPS

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Många är vi som vill kunna ge oss ut i löparspåret utan att behöva ta med oss telefonen då den är lite klumpig. Men man vill samtidigt mäta sin prestation för att hålla koll på förbättringen. Då är det ett Aktivitetsarmband med GPS du ska ha för att kunna mäta träningen utan att ta med telefonen ut.

Varför ska man ha ett aktivitetsarmband med GPS?

När du tittar på ett aktivitetsarmband så har du möjlighet att välja ett med eller utan GPS. Några aktivitetsarmband med GPS är: Fitbit Charge 5,

Detaljerade mätdata

För de som gillar att mäta sina dagar, eller mer specifikt sina träningsrundor kommer älska att ha ett aktivitetsarmband med GPS. Du får med detta nämligen betydligt mer exakt data än om du har ett aktivitetsarmband med enbart stegräknare inbyggt. Datan synkas sedan med din telefon så att du får en bra överblick över dina resultat.

Mäter din hastighet

Eftersom du med GPSen får betydligt mer exakt data kan du enkelt mäta hastigheten när du springer eller cyklar, vilket är värdefullt för den som vill hålla koll på träningspasset så att man håller rätt tempo.

Nästa exakt mängd brända kalorier

Det är nog omöjligt att veta exakt mängde förbrukade kalorier. Men man kan komma tillräckligt nära för att det ska göra skillnad. MEd GPS får du mer exakt data och den kan ta in faktorer så som höjdmeter och mer exakt längdmätning än en stegräknare. Det ger dig den mest exakta uträkningen du kan få utan att befinna dig i ett labb.

Undvik att springa vilse

Har du GPS tillgängligt så minskar så klart risken att springa vilse. Känner du dig fel ute någon gång kan du enkelt följa spåret tillbaka eller se på karta var du befinner dig för att leta dig rätt igen.

Förslag på kompetenta aktivitetsarmband med GPS

Fitbit Charge 5

Detta aktivitetsarmband är i mycket komplett. Det har inte bara GPS och mängder med träningslägen som mäter din framfart utan det kan även mäta EKG, blodtryck och syresättning.

Fitbit Charge 4

Lillebror till Charge 5. Den stora skillnaden är att 4:an saknar EKG och EDA scanning. Priset är betydligt billigare så klarar man sig utan nämnda funktioner är detta ett mycket bra val.

Finns det inga fler?

Som du märker är det endast listat två aktivitetsarmband från Fitbit. Just nu är dem den enda tillverkaren av ”rena” aktivitetsarmband som erbjuder GPS till försäljning i Sverige vad vi kan hitta.

Något negativt med GPS?

En nackdel med GPS som inte alltid nämns är att batteritiden såklart blir lidande. Ett aktivitetsarmband med GPS kan inte fullt ut mäta sig med ett utan. Men, de är ändå betydligt bättre än exempelvis Smartklockor när det kommer till batteritid.