Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Aktivitetsarmband motiverar oss att gå fler steg per dag

Aktivitetsarmband motiverar oss att gå fler steg per dag

Enligt nytt forskningsresultat så motiveras vi att gå i genomsnitt 1600 fler steg per dag om vi använder ett aktivitetsarmband. Enligt forskningsartikeln som publicerades i The Lancet så uppmuntras vi att röra på oss mer om man använder ett aktivitetsarmband.

Samtidigt belyser dem att det också kan leda till ett skadligt beteende om vi blir för triggade och pressade att hela tiden prestera bättre och bättre. Så kom ihåg att göra allt i balans och lär dig hur man använder bra aktivitetsarmband på ett lämpligt sätt.

Forskarna gick igenom totalt ca 400 forskarrapporter som tillsammans innehöll 164 000 deltagare som gav ovan nämnda resultat. Man menar att extern motivation ligger bakom effekten som gör att vi blir lite duktigare på att röra på oss.

Forskarna vill gärna belysa att om vi kan få fler människor att gå fler steg per dag regelbundet så minskar vi riskerna för folksjukdomar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, övervikt med mera.

Hur kan vi gå fler steg per dag?

Idag lever vi ett mer stillasittande liv och därför är det viktigt för oss alla att hitta sätt att röra på oss mer i vardagen. Det kan även vara motiverat med aktivitetsarmband för barn för att hjälpa och motivera dem till mer rörelse.

Några tips på hur du kan få dig själv och andra att gå fler steg per dag:

  • Skapa lekar eller utmaningar
  • Ta en omväg till jobbet
  • Gå ett varv runt kvarteret eller parkeringen innan du hoppar in i bilen
  • Kort promenad efter lunchen gör gott för både matsmältning och antalet steg per dag