Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Hur vi rankar aktivitetsarmband

Hur vi rankar aktivitetsarmband

För att du som läsare ska förstå hur vi rankar de produkter vi testar och rekommenderar kommer vi i denna artikel gå igenom de olika kriterierna vi tittar på för att bedöma varje enskild produkt. Syftet är att vara transparant men också skapa kontinuitet i vår bedömning så att du som läsare kan vara säker på att vi inte snedvrider bedömningen av olika anledningar utan är rättvisa när vi jämför produkterna.

Finns det ett aktivitetsarmband som får toppbetyg?

Design

Design av aktivitetsarmband är för somliga väldigt viktigt då det är en pryl som man ska ha på sig stora delar av dagen, troligtvis när man vistas ute bland folk. Då är design otroligt viktigt för att matcha till dig som person. Somliga bryr sig inte jättemycket om design utan går enbart på funktion. Men, vi vill här belysa att vi tittar inte enbart på det faktiska utseendet utan också formen på aktivitetsarmbandet. En design kan vara väl designad på så sätt att den känns bekväm och naturlig på din arm. Den kan också vara klumpigt designad vilket kan göra att den skaver eller är i vägen på något sätt.

Känsla av kvalitet

Känslan av kvalité bedömer vi utifrån en stadighet, robusthet och tålighet. Dvs. om man vrider, trycker, kanske tappar eller slår i dörrkarmen med aktivitetsarmbandet så ska du inte behöva vara orolig för att skärmen spricker. Det bedömer vi som en hög känsla av kvalitet. 

Mjukvara/användarvänlighet

Ett aktivitetsarmband användarvänlighet kan skilja sig åt mycket. Vi gillar när skärmen är tydlig och menyerna är enkla och logiska att navigera i. Den ska helst vara snabb och responsiv, gärna vidareutvecklas allteftersom. Vi vill att aktivitetsarmbandet ska synka lätt med mobilen för snabb användning. Detta leder oss in på att vi även tycker att appen som man förväntas använda lever upp till samma krav som ovan.

Prestanda

Hur ser specifikationerna ut? Använder tillverkaren de senaste chippen, sensorerna, skärmteknik osv. Hur bra är tekniken som sitter i aktivitetsarmbandet och hur väl fungerar de tillsammans med mjukvaran. Viktigt att komma ihåg här är att eftersom utvecklingen av teknik går i en rasande fart så utgår vi från nuläget vid testet och inte relativt hur tekniken kommer vara i framtiden.

Batteritid & laddning

Kanske för många en av de viktigaste parametrarna när man väljer träningsarmband. Alla vill vi behöva ladda så sällan som ofta. Men när vi väl behöver ladda så måste det även gå snabbt om det är så att vi glömt ladda och snabbt ska iväg men behöver vårt aktivitetsarmband. Trådlös laddning ser vi som ett plus då det enligt oss förenklar laddningsprocessen och skapar inte samma sladdkaos hemma.

Vi hoppas att denna artikel hjälper dig att förstå vår bedömning. Vi tar detta uppdrag på stort allvar då vi vet hur irriterande det är när man köper en produkt som man sen inte blir nöjd med. Det är viktigt att vara påläst innan man gör ett köp likt detta. Särskilt eftersom det är något man har med sig hela dagen och hela tiden interagerar med.