Hoppa till innehåll
Hem » Artiklar » Xiaomi Mi Band 7 Pro aktivitetsarmband lanseras

Xiaomi Mi Band 7 Pro aktivitetsarmband lanseras

Xiaomi har precis lanserat deras senaste Xiaomi Mi Band 7 Pro aktivitetsarmband, eller aktivitetsklocka . Det är ett träningsarmband som har en större skärm än vi är vana att se. Det ser mer ut som en smartklocka men saknar de traditionella smartklocka funktionerna.

Priset beräknas hamna kring 1000:- vilket är väldigt prisvärt med tanke på skärmstorleken. Dessvärre har den inte lanserats utanför Kina ännu, men vi ser helt klart fram emot att få testa detta träningsarmband när det lanseras i Sverige.

Detaljer om Xiaomi Mi Band 7 Pro aktivitetsarmband

Den kommer med en 1,64 tums stor skärm som alltså är rektangulär och då också större än vi normalt ser på aktivitetsarmband. Upplösningen hamnar med denna skärm på 280×456 och har en PPI på 326. Aktivitetsarmbandet väger bara 20,5 gram och är 11 mm tunn. Jämför du med en smartklocka är den väldigt lätt och smidig.

Batteritiden blir rejäl på upp emot 12 dagar vid normal användning och den är även vattentät ner till 50 meter som många smartklockor idag är.

Xiaomi Band 7 Pro kommer i flera färger

Funktioner i Xiaomi Mi Band 7 Pro

Träningsarmbandet har GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, QZSS samt NFC utöver de vanliga sensorerna och funktioner som pulsmätning och syremättnad. Detta betyder att Band 7 Pro inbyggd GPS funktion vilket föregångaren Band 7 saknar och gör att du kan lämna telefonen hemma när du löptränar. Vidare så är den vattentät (5ATM) så klarar ett bad utan problem. Batteriet sägs räcka upp till 12 dagar vid normal användning vilket är klart längre än exempelvis Whoop och Oura

Med denna klocka mäter du såklart sömnen, antal steg samt kalorier förbrukade.

Nedan några saker som Xiaomi Mi Band 7 Pro aktivitetsarmband mäter:

  • Antal steg, distans du rört dig under dagen
  • Puls
  • Blodsyrenivå
  • PAI score
  • Sömn och powernaps
  • Stressnivå

Vi på hajtec är väldigt sugna på att få testa detta aktivitetsarmband vilket känns som en given succé.